lørdag 10. mars 2012

Familiekurs på Frambu!

Denne uka har hele familien vært på kurs på Frambu. Vi reiste avgårde tidlig mandag morgen. Vi satt faktisk i bilen 05.30! Utpå formiddagen ankom vi Frambu som ligger i Ski kommune. Der ble vi innkvartert på to rom med felles gang og bad. Deretter fulgte en presentasjonsrunde med alle familiene i forelesningssalen. Det var 14 familier fra hele landet. Når den var ferdig var det lunch, og vi skjønte fort at dette ikke kom til å bli en sulten uke... Deilig hjemmelaget mat til alle måltider, og dessert hver dag....

Så kom noe som både Andrea og Martin var spente på, nemlig første møte med skole og barnehage. Det var sju barn som skulle gå i barnehagen, Godlia. Andrea fant seg fort til rette. Etter en stund kunne vi voksne forlate dem og ha en bli kjent-samling i gymsalen.

Vi hadde interessante forelesninger hver eneste dag, med lege, spesialpedagoger, fysio-og ergoterapeut, sosionom og ernæringsfysiolog. Men det som kanskje ga aller mest utbytte var samtalegruppene og praten som gikk blant oss voksne i pauser og om kveldene.

Barna fikk mange opplevelser i barnehage og skole. De var i bassenget flere ganger, på tur til en stall, spilte skuespill, bakte boller og mere til. Martin deltok på en samtalegruppe for søsken tre ganger i løpet av uka.

Ettermiddagene og kveldene ble fylt med aktiviteter. Det var basseng, t-skjortemaling, kos i lavvoen og hundekjøring bare for å nevne noe.

To gode søsken på kurs!

T-skjortemaling:


Hver morgen før frokost hadde vi en koselig stund ved tegnebordet i gangen. Der var det masse fargeleggingsark, sang og morro av to gode venninner!


Torsdag kveld var det kos med kake, sanger og quiz i stua. Vi fikk fin underholdning av kursets danseløve-venninner!Ingen kommentarer:


website counter