onsdag 16. mars 2011

Karneval i barnehagen

.....for "bare" en uke siden *roll*

Andrea var en svært fornøyd Tingeling:)
 Og vel hjemme med ansiktsmaling

tirsdag 1. mars 2011

Bøker jeg har lest i 2011

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om alle bøkene jeg leser i år - og legge liste i margen her. Blir spennende å se om jeg klarer å følge det opp...

I januar ble det rett å slett lest forsvinnende lite. Den første boka i året begynte jeg på helt i slutten av måneden. Det var This Charming Man  av Marian Keyes. Det var en ganske lang bok, på alle måter egentlig. Den handler om fire kvinners forhold til en mann, og vi får vite utover i boka at han ikke er så bra som han virker i begynnelsen. Helt grei tidtrøyte, men heller ikke mer.

Deretter leste jeg Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay. Nydelig bok om et viktig tema. Dette er vel en bok de fleste kjenner godt. Handlingen foregår i Paris, og er to parallelle fortellinger. Den ene er om Sara og hennes jødiske familie som blir sendt til konsentrasjonsleir under krigen, den andre er om Julia som skal til å flytte inn i leiligheten der Sara og familien bodde. Hun nøster opp historien om Sara, og den tar mer og mer plass i livet hennes.


Etter denne fulgte naturlig Bumerang av samme forfatter. Dette er en mindre alvorlig bok, men absolutt verdt å lese. Som Saras Nøkkel er den lettlest. Denne boka handler om Antoine og søsteren Melanie som begynner å nøste opp morens historie. Hun døde i 1974, da barna var 10 og 7 år gamle. De finner ut mye de ikke visste om moren.

Innimellom dette har jeg lest den boka vi har hatt som høytlesingsbok for Martin, Doktor Proktor og Verdens Undergang (kanskje..) av Jo Nesbø. DOktor Proktorbøkene er utrolig fengende både for voksne og barn, og da jeg ikke fikk lest slutten for Martin (fordi Per Arne så gjerne ville ha den med seg) så måtte jeg jo lese den selv...

 Bumerang kjøpte jeg da vi dro til Danmark på lørdag, og da denne var lest ferdig (søndag), kapret jeg Per Arnes bok, Snåsamannen av Ingar Sletten Kolloen. Denne biografien er veldig fengslende, også for en som meg, som igrunnen ikke tror på særlig mye alternativt. Det er vanskelig å ikke tro på noe etter å ha lest denne boka.

Det var vel så langt jeg var kommet til nå i år, så nå er det bare å pønske ut hva jeg skal lese nå....

website counter